Menu

ÎNTRECERE CULINARĂ, LA PARADA GOSPODARILOR

„Parada Gospodarilor” este unicul moment din an în care grădinarii din localitatea buzoiană Săpoca, important bazin legumicol al Munteniei, de unde provine renumita ceapă de apă de Buzău, se mândresc cu recoltele lor. Cel mai așteptat moment al ediției din acest an a fost un concurs de gătit tocăniță de legume cu carne de porc, la care s-au înscris 20 gospodine. Zeci de localnici și turiști au așteptat cu nerăbdare porțiile de ghiveci preparat din roadele zonei.
Serbarea folclorică „Parada Gospodarilor” de la Săpoca  constituie un bun prilej pentru gospodinele din comună să își demonstreze măiestria în prepararea bucatelor. Ca sa arate că legumele lor sunt cele mai bune, gospodinele din satele Mătești și Săpoca au avut de pregătit pe loc cazane întregi cu tocană. Patru echipe a câte cinci doamne s-au luat la întrecere, iar fiecare a ținut să aplice în concursul culinar micile secrete învățate în familie.
În așteptarea ospățului, oamenii au vizitat standurile cu legume și verdețuri. Principalii legumicultori din Săpoca au ocupat încă de dimineaţă tarabele de pe terenul de fotbal al comunei, în speranţa ca îşi vor vinde rapid recoltele obţinute anul acesta.
După două ore, tocănița fiartă în ceaun a fost gata, iar zeci de pofticioși au luat cu asalt standurile gospodinelor.
„Parada Gospodarilor” din Săpoca a cuprins și un spectacol folcloric, susţinut de artişti de muzică populară. Sărbătoarea recoltei din Săpoca şi-a format câteva zeci de clienţi fideli, care îşi fac aprovizionarea pentru cămară direct de la producătorii de aici.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>