Menu

MEMBRU AL „COSA NOSTRA”, PRINS DE POLIȚIȘTII BUZOIENI

Polițiștii de la Crimă Organizată și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale au arestat un bărbat de 34 de ani, bănuit că este membru al mafiei italiene. Este vorba despre un tânăr din Smeeni, care era dat în urmărire internațională de către Poliția italiană încă din martie, fiind acuzat de asociere de tip mafiot, tentativă de șantaj și distrugere prin incendiere. Suspectul, despre care polițiștii din Palermo cred că este membru „Cosa Nostra” – mafia siciliană, a fost prins la un baraj rutier, în judetul Vrancea.
Polițiștii buzoieni de la Crimă Organizată, ajutați de „mascații” de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale, au arestat, vineri, un bărbat despre care aveau informații că este membru al unei temute grupări mafiote din Italia. Stelică Iacob, unul dintre locotenenții „Cosa Nostra” din Italia, era căutat pentru infracțiuni cu violență, comise în peninsulă, potrivit datelor transmise prin Centrul de Cooperare Internațională al Poliției Române.
Stelică Iacob a fost dat în urmărire internaţională pe 5 martie, când a avut loc o operațiune anti-mafia a Comandamentului Provincial de Carabinieri Tripani. În acea zi au fost puse în executare mandate de arestare emise de Tribunalul Palermo. Un număr de 25 de membri ai mafiei au fost arestați, dar românul a scăpat. Gruparea din care face parte suspectul este cercetată pentru fraude electorale, șantaj și fapte de violență.

Românul ar fi fost o verigă importantă, fiind cel care punea în aplicare amenințările celor din conducere.

Vineri, Stelică Iacob a intrat în țară și a vrut să ajungă în comuna Smeeni, unde are domiciliul. Pentru că a realizat că este urmărit de poliție, a vrut să meargă mai departe, în județul Vrancea. Acesta a fost prins la un baraj rutier, în judetul Vrancea. Bărbatul urmează a fi prezentat instanţei în vederea extrădarii către autorităţile judiciare italiene.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>