Menu

PUȚINE CAZURI RAPORTATE

Autoritatile au facut un pas important către combaterea violenței domestice și, cu toate ca există o strategie nationala, puține cazuri ajung in atentia autoritatilor. La Rm. Sarat, in atentia Directiei de Asistenta Sociala ajung doar anumite cazuri de violenta fizica. Teama, dar si lipsa de informare a victimelor duc de cele mai multe ori la aceasta situație.

Violenţa în familie constituie una dintre cele mai grave probleme sociale cu care se confruntă societățile contemporane. Autoritatile au facut un pas important către combaterea violenței domestice si, in aceasta primavara, a fost aprobată o nouă procedură pentru intervenția de urgență în cazurile respective. Cu toate acestea, un număr îngrijorător de persoane abuzate nu depun plângere împotriva agresorului. Mai mult, conducerea  Directiei de Asistenta Sociala Rm. Sarat precizeaza ca, de multe ori, se face confuzie intre violenţa domestica si cea fizica. De aceea, este indicat ca cetatenii sa fie informati cu privire la toate formele violentei.

Potrivit institutiei ramnicene, din primăvara si pana in prezent, putine cazuri au fost raportate specialistilor.

In primavara acestui an, la Rm. Sărat, in cadrul Directiei de Asistenta Sociala, s-a înființat o echipă mobilă care monitorizeaza și intervine în cazurile de agresivitate înregistrate în familie.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>