Menu

„CHIȘINĂU PENTRU BUZĂU”

Spectacole de excepție organizate de Primăria municipiului Buzău, în perioada 30 septembrie – 4 octombrie, în parteneriat cu Teatrul Național ”Mihai Eminescu” din Republica Moldova. Este vorba despre Festivalul Teatrului Românesc ”Chișinău pentru Buzău”, eveniment, ajuns la ediția a II-a. Festivalul îl are în prim-plan pe îndrăgitul publicist, actor și regizor Dan Puric. Artistul născut la Buzău a deschis evenimentul, ieri seară, cu  o mărturisire despre meseria de actor.

Nu va fi singurul eveniment marca „Dan Puric” din cadrul festivalului. Celebrul actor va mai fi prezent pe scenă, miercuri seară,  cu spectacolul „Acești Români Fantastici”, pe care Dan Puric îl consideră „cea mai cenzurată piesă românescă de teatru” din ultimele decenii.

Festivalul le mai propune buzoienilor alte trei spectacole de excepție, puse în scenă de actorii Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Chișinău. Este vorba despre „Filumena Maturano sau Divorț în stil italian”, de Eduardo De Filippo, „Carnavalul”, de Ion Luca Caragiale, și „Dosarele Siberiei”, spectacol realizat după memoriile unor basarabeni deportați de sovietici în îndepărtata Siberie.

Constantin Toma, primarul municipiului Buzău, i-a mulțumit  senatorului Lucian Romașcanu, președintele Comisiei de Cultură din Senatul României, pentru ideea organizării la Buzău a unui eveniment cultural de o asemenea ținută.

Senatorul Lucian Romașcanu, prezent și el la deschiderea festivalului, i-a felicitat pe organizatori pentru modul în care a fost materializată o idee a sa mai veche, un festival care să aducă în atenția publicului buzoian actori și spectacole de calitate din Basarabia.

Festivalul Teatrului Românesc ”Chișinău pentru Buzău” va avea loc, și în acest an, în sala de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor din Buzău.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>