Menu

„TULBURELUL” FACE PRIMA VICTIMĂ

În fiecare an, sezonul vinului face victime în rândul gospodarilor care nu acordă suficientă atenţie unui fenomen extrem de periculos: intoxicaţiile cu dioxid de carbon emanat de mustul intrat în fierbere. O astfel de greșeală fatală a făcut-o, ieri seară, un bărbat în vârstă de 80 de ani, din comuna Mărgăriteşti. Acesta a intrat în beciul în care depozitase vinul şi nu a mai ieşit.  După un timp, rudele au mers să vadă ce se întâmplă, dar l-au găsit pe bătrân inconştient. Oamenii au sunat imediat la 112, spre locul indicat pornind de îndată un echipaj SMURD şi o ambulanţă. După zeci de minute în care s-a aflat în beciul plin de gaze, bărbatul a fost scos la suprafaţă de un pompier care a intrat cu un aparat de respirat. Octogenarul se afla în stop cardio-respirator, iar medicii de pe salvarea au efectuat manevre de resuscitare. Intervenţia a fost însă în zadar, salvatorii fiind nevoiţi să declare decesul victimei.

Toamna, intoxicaţiile cu gaze emanate de vinul în fierbere sunt la ordinea zilei. Pompierii le reamintesc gospodarilor ca spatiile in care depoziteaza butoaie trebuie aerisite corespunzator si ii indeamna sa ia masuri de precautie inainte sa coboare in pivnite.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>