Menu

SANCȚIUNI MAI ASPRE PENTRU ȘOFERI

Atentie, soferi! Puteți rămâne fără permis 30 de zile dacă vorbiți la telefon sau filmati in timp ce va aflati la volan. Sancțiunea dezbăbută saptamana trecuta, in cadrul Comisiei pentru apărare, ordine publica și siguranță națională din Senat, încearcă să îi descurajeze pe conducătorii auto să mai folosească telefonul sau orice alt dispozitiv mobil atunci când se află la volan.

Initiativa legislativa a trecut de Comisia pentru aparare din Senat cu un amendament foarte important pentru conducătorii auto. Folosirea telefonului mobil sau a tabletei la volan ar urma să fie pedepsită cu suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile.

Initierea  unui mecanism mai aspru de sancţionare a șoferilor este urmarea numărului tot mai mare de accidente rutiere grave provocate de conducătorii auto care folosesc telefonul pentru a transmite live pe internet anumite imagini.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>