Menu

MAL SURPAT, CIMITIR ÎN PERICOL

Situație alarmantă în comuna Mărăcineni. Debitul râului Câlnău a dus la erodarea malului drept pe o suprafață de 200 de metri, punând în  pericol cimitirul din localitate, 6 case în care locuiesc aproape 30 de oameni, dar și un stâlp de înaltă tensiune care ar afecta iluminatul public în comuna vecină Vadu Pașii. Situația a fost adusă și în atenția Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Buzău de către administratorul public al comunei Mărăcineni, Constantin Dumitru.

La solicitarea prefectului de Buzău, anjagații Direcției Apelor au făcut, astăzi, primele măsurători în zona în care s-a produs eroziunea. Primele lucrări provizorii de protecție a malului vor fi demarate în perioada următoare. Direcția Apelor  va contribui cu forța de muncă și utilaje, iar Primăria Mărăcineni va pune la dispoziție combustibilul.

Executarea unor lucrări definitive în zonă presupune însă realizarea unui proiect dar și alocarea unor fonduri de Ministerul Apelor. În acest context, prefectul de Buzău a recomandat Direcției Apelor să facă toate demersurile către autoritățile centrale pentru lucrări de amploare care să stopeze eroziunea malului drept al râului Câlnău.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>