Menu

MODIFICĂRI ÎN ACORDAREA VOUCHERELOR DE VACANȚĂ

Guvernul intentioneaza să le mai facă un cadou bugetarilor, pe final de mandat. Executivul vrea sa prelungeasca acordarea voucherelor de vacanţă şi sa majoreze valoarea acestora daca sunt folosite în extrasezon. In acest sens, Ministerul Turismului a elaborat un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru a modifica legislaţia.

Potrivit actului normativ, acordarea voucherelor de vacanţă ar urma  să fie prelungită până la data de 31 decembrie 2025. De asemenea, instituţia propune creşterea valorii unui voucher de vacanţă în extrasezon, pentru a încuraja bugetarii să meargă în vacanţă şi în perioadele în care nu este aglomerat. Astfel, un beneficiar care opteaza sa mearga in vacanta în perioadele aprilie-mai şi octombrie-noiembrie va primi  vouchere de vacanţă,  în cuantum egal cu contravaloarea unui salariu de bază minim brut pe ţară garantat în plată, ceea ce inseamna in prezent 2080 de lei.

Bugetarii care aleg sa petreaca vacanta  în perioada iunie-septembrie vor primi un voucher de vacanţă de 1.475 lei.

Angajaţii vor putea primi în cursul unui an calendaristic o singură categorie de vouchere de vacanţă: fie vouchere de vacanţă cu utilizare pentru un an de zile, fie vouchere de vacantă pentru utilizare în extrasezon, în funcţie de opţiunea beneficiarului exprimată până la data de 1 noiembrie a fiecărui an pentru anul următor.

Ministerul Turismului propune ca emiterea voucherelor sa se faca doar pe suport electronic. Astfel, digitalizarea voucherelor de vacanţă va avea drept impact diminuarea semnificativă a costurilor logistice, dar  si creşterea numărului de comercianţi care acceptă instalarea unui terminal de plată POS, contribuind astfel la creşterea acceptării plăţii cu carduri. Potrivit Institutul Naţional de Statistică, România a înregistrat in primul semestru al acestui an o creştere de 4,1% a numărului de turişti în comparaţie cu aceeşi perioadă a anului trecut, situatie  care se datorează în principal voucherelor de vacanţă.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>