Menu

ALOCAȚIILE COPIILOR VOR FI MAJORATE

Alocatiile copiilor se vor majora anual! Legea a fost votata  si de deputati, in unanimitate, si merge acum pentru promulgare,  la presedintele Romaniei.

Indexarea se va face anual, in functie de  rata inflației anunțată la sfârșitul fiecărui an, de Institutul Național de Statistică, iar  prima majorare va avea loc chiar  de la 1 ianuarie 2020.

În acest moment, copiii sub 2 ani primesc în fiecare lună 300 de lei, iar cei cu varste de pana la 18 ani  primesc 150 de lei.

Rata medie a inflatiei in 2018 a fost de 4,6%, iar BNR estimeaza o rata la final de 2019 de 4,2%.  Majorarea nu este una semnificativa, astfel ca alocațiile de 300 de lei ar urma sa crească cu aproximativ 13 lei, iar cele de 150 de lei cu aproape 7 lei pe lună.

De cresterea alocatiei vor beneficia 4,3 milioane de copii care traiesc in Romania.

Legea urmează să fie transmisă la Palatul Cotroceni, pentru promulgare si apoi publicata in Monitorul Oficial.

Ultima majorare a alocatiilor pentru copii a avut loc in martie anul acesta, cand  Parlamentul a adoptat un amendament la Legea bugetului care prevedea dublarea acestora, de la 84 de lei, la 150 , respectiv, 300 de lei, pentru copiii de pana la 2 ani.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>