Menu

BRUTĂRIILE PE LEMNE CÂȘTIGĂ TEREN

Brutăriile traditionale isi recastiga clientii, „furati” pentru o perioada de marile magazine care vând pâine calda, dar din aluat congelat. Franzela sau lipia coapta pe vatra imprumuta un usor iz de arsura si exact pentru aceasta aroma este din ce in ce mai cautata. Pâinea coapta in mod traditional este crocanta, gustoasa si proaspată, din aluat framantat in aceeasi zi, spun patronii singurei brutarii traditionale din Buzau, care detine cuptor pe lemne.

Toate aceste produse sunt coapte pe vatra cu lemne, fara amelioratori, dupa retete traditionale. Cuptoarele, de asemenea traditionale, sunt din caramida si vatra de argila. Produsele ajung calde in mainile clientilor.

Angajatii brutăriei pe lemne muncesc la foc continuu, pentru ca cererea produselor este foarte mare. Ionut prepara aluatul de trei ori pe zi iar proportia ingredientelor folosite in malaxor este unul dintre secretele care dau un gust si consistenta deosebite produselor sale. Dupa dospire, aluatul ia forma franzelei, a painii rotunde sau la tava, dupa care ajunge in cuptorul cu lemne, unicul din Buzău.

Painea produsa in brutaria pe lemne din Buzau se vinde in aceleasi variante de gramaj si la preturi asemanatoare cu franzelele din orice alt magazin de panificatie. Pentru ca are cerere din ce in ce mai mare, patronul brutariei traditionale se va extinde in mai multe cartiere din oras si a dat deja anunt de angajare.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>