Menu

CENTRU EDUCAȚIONAL, ÎNTR-UN PUNCT TERMIC

Fostele puncte termice din orașul Buzău, parţial abandonate, renasc acum, cu o nouă utilitate. Primăria le oferă spre concesiune unor investitori în educaţie şi sănătate, pentru a le reamenaja şi transforma în sedii cu diverse utilităţi medico-sociale. În urmă cu două săptămâni, într-un astfel de punct termic a fost inaugurat un centru de psihologie dedicat copiilor care suferă de autism, iar, ieri, un altul a devenit sediu pentru un centru educațional cu multiple funcționalități. Inițiativa aparține Oanei Matache, psiholog de profesie, din Craiova, căsătorită cu un buzoian. Tânăra spune că ideea înființării acestui centru i-a venit în perioada când locuia în Germania, atunci când a auzit pentru prima dată de conceptul „educație alternativă”.

Punctul Termic 35 din centrul orasului a fost tranformat radical. Lucrările de reamenajare au durat aproximativ șase luni, iar costurile, în mare parte, au fost suportate din bani publici, în baza unui parteneriat public-privat.

Noul centru are o capacitate maximă de 40 de locuri. Părinții vor  plăti  între 20 și 40 de lei vor pe oră pentru ca micuții să-și petreacă timpul într-unul dintre atelierele centrului.

Edilul Constantin Toma spune că, prin Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Buzău, micuții din familii cu venituri modeste pot să participe gratuit la atelierele educaționale.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>