Menu

SURPRIZE DE ZIUA ARMATEI

Armata Română îmbracă, în aceste zile, haine de sărbătoare. Ziua Armatei Române se sărbătorește pe 25 octombrie, însă, până atunci, Divizia 2 Infanterie„ Getica” va organiza mai multe manifestări la care sunt invitați buzoieni de toate vârstele. Primul asemenea eveniment este programat duminică, 20 octombrie, în Parcul Crâng. Începând cu ora 10.00 și până seara, buzoienii se pot delecta cu muzica fanfarei militare și pot admira tehnica de luptă folosită de ostașii români în teatrele de operații din afara țării. Totodată, va fi amenajată și o expoziție cu uniforme de epocă ale armatei. Vizitatorii pot admira ținuta de luptă a unui infanterist român din perioada Primului Război Mondial.

În cadrul aceluiași eveniment din parcul Crâng, va fi amenajată o expoziție de carte și va fi prezentată oferta educațională a Ministerului Apărării Naționale. În perioada 21 – 24 octombrie, în aceeași locație, între orele 16.00 și 18.00, fanfara militară va susține recitaluri, timp în care buzoienii pot admira costume din perioada interbelică. Pe 25 octombrie, la ora 10.00, va avea loc un ceremonial militar și religios la Cimitirul Eroilor din municipiul Buzău. La orele serii, militarii cu torțe se vor deplasa pe străzile orașului Buzău, pe acordurile muzicii militare.

25 octombrie 1944 este ziua în care Armata Regală Română elibera şi ultimele localităţi ardelene aflate sub ocupaţie străină: Satu Mare şi Carei. Înaintea instalării regimului comunist nu exista o zi anume pentru sărbătorirea oştirii, Armata fiind sărbătorită de Ziua Regelui.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>