Menu

CETĂȚEAN DE ONOARE AL BUZĂULUI

Moment emoționant astăzi, în ședința Consiliului Local Municipal Buzău. Unul dintre cei mai îndrăgiți actori români, Dan Puric, a fost desemnat cetățean de onoare al municipiului Buzău. Actorul, regizorul și publicistul născut în orașul Nehoiu s-a arărat surprins de gestul municipalității buzoiene. Deși a fost numit cetățean de onoare și în alte orașe, Dan Puric spune cel de la Buzău este unul special, Buzăul fiind județul unde s-a născut și unde a copilărit.

Dan Puric s-a născut în 1959, la Nehoiu, acolo unde părinții săi lucrau ca medici. El își amintește de copilăria frumoasă din Munții Buzăului, acesta fiind motivul pentru care care se întoarce cu drag, de fiecare dată, pe meleagurile natale. Artistul a rămas impresionat de Aleea Eroilor, obiectiv inaugurat în 2018 cu ocazia Centenarului Marii Unirii.

Tot astăzi, Consiliul Local Municpal Buzău a mai acordat titluri de „Cetățean de Onoare” al municipiului  altor trei buzoieni cu merite deosebite: Sorina Popescu, doctor în fizică, Nicolae Istudor, profesor universitar de științe economice, și Sorin Harabagiu, de profesie inginer.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>