Menu

PROTEST ÎMPOTRIVA COMASĂRII

Mai mulți părinţi şi profesori de la Şcoala nr. 6 ”Grigore Baştan” din municipiul Buzău au protestat în faţa Inspectoratului Şcolar Judeţean pentru a solicita reînființarea școlii. Ei sunt nemulţumiţi că nu se respectă decizia instanţei privind anularea comasării instituţiei de învăţământ cu școala nr. 16 ”Ion Creangă”.

Pe 7 octombrie, Curtea de Apel Ploieşti a decis suspendarea tuturor hotărârilor de comasare a celor două școli din municipiul Buzău până la finalizarea procesului. Conducerea Inspectoratului Şcolar Buzău le-a transmis protestatarilor că pentru a putea pune în aplicare decizia instanței este nevoie de un ordin al ministrului Educației, care lipsește în această perioadă. Reprezentanţii Federaţiei Educaţie Naţionale Buzău spun însă că nu este nevoie de niciun ordin din partea Ministerului Educaţiei, atât timp cât instanţa a anulat toate hotărârile, respectiv două ordine de ministru, hotărârea Consiliului Local Buzău şi pe cea a Consiliului de Administraţie a Inspectoratului Şcolar. La rândul său, primarul municipiului Buzău, Constantin Toma afirmă că nu va renunța la ideea comasării celor două unități de învățământ. El susține că municipalitatea vrea să amenajeze în sediul Școlii numărul 6 mai multe grădinițe moderne, de care orașul are nevoie.

Sindicaliștii din învățământ ameninţă însă că în cel mai scurt timp vor apela la executare silită pentru a pune în aplicare hotărârea Curţii de Apel Ploiești şi vor face plângere penală conducerii Inspectoratului Şcolar şi Primăriei Buzău.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>