Menu

PRIMUL CAZ DE GRIPĂ

A fost confirmat primul caz de gripă din județul Buzău. Este vorba despre o tânără în vârstă de 33 de ani, din Smeeni, care a fost internată. Femeia de 33 de ani, angajată a unei fabrici de confecții, s-a simțit rău mai multe zile la rând. Aceasta a crezut că este vorba despre o simplă răceală și că simptomele vor dispărea curând, dar starea sa de sănătate s-a agravat și a mers la medicl specialist, care, a stabilit diagnosticul: gripă de tip B. Pacienta a fost internată pe Secția de Boli Contagioase a Spitalului Judetean Buzău, starea generală fiind bună. Conform conducerii Direcției de Sănătate Publică, femeia a fost diagnosticată cu acest tip de virus în urma unui test rapid.

Virusul gripal tip B este similar celui de tip A. Însă, în timp ce tipul A afectează de obicei persoanele la începutul iernii, tipul B poate apărea în orice perioadă a anului. În cazul gripei de tip B, toate grupele de vârstă pot fi afectate, însă copiii, vârstnicii și cei cu sistemul imunitar slăbit sunt cei mai susceptibili și au șanse mari să se confrunte cu complicații grave. Potrivit Centrului National de Supraveghere si Control a Bolilor Transmisibile, în cursul săptămânii trecute au fost raportate la nivel național 12 cazuri de gripă clinică.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>