Menu

PENSII MAI MARI PENTRU ALEȘII LOCALI

Primarii, viceprimarii şi şefii de consilii judeţene care au ocupat astfel de posturi începând cu anul 1992 şi care s-au pensionat deja pot beneficia de indemnizaţii suplimentare pensiilor, al căror cuantum poate ajunge si la 7.000 lei pe lună. Ministerul de Finanţe a publicat zilele trecute normele metodologice privind acordarea indemnizaţiei pentru limită de vârstă persoanelor care au îndeplinit funcţia de primar, de viceprimar, de preşedinte sau de vicepreşedinte al consiliului judeţean. Acestia au la dispozitie 5 luni, pana la 31 martie anul viitor, sa depuna cererile pentru acordarea acestor indemnizaţii suplimentare. Cererile vor fi apoi centralizate şi trimise mai departe Ministerului Finanţelor până la data de 31 mai 2020.

Cei care au deţinut o astfel de funcţie au drept la o indemnizaţie lunară, calculată la nivelul a 0,4% din venitul lunar înmulţit cu numărul de luni de mandat, dar nu mai mult de 144 de luni. Excepţie fac cei care au fost condamnaţi definitiv şi cei care au în derulare un mandat de primar, de viceprimar, de preşedinte sau de vicepreşedinte al consiliului judeţean.

Indemnizaţia se poate cumula cu orice alt tip de pensie.

Impactul bugetar anual al pensiilor speciale pentru primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de Consilii Judetene, este cuprins între 150 şi 170 de milioane de lei. Pensiile vor fi plătite de Primării şi de Consiliile Judeţene.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>