Menu

LUCRĂRI ÎN DERULARE

Au început lucrările de consolidare a malului pârâului Câlnău la Mărăcineni, acolo unde o eroziune produsă recent amenința cimitirul din localitate, dar și locuințe. Mai exact, debitul râului Câlnău a dus la erodarea malului drept pe o suprafață de 200 de metri, ceea ce urma să afecteze 6 gospodării, în care locuiesc aproape 30 de persoane, rețeaua electrică și cimitirul din Mărăcineni. Situația alarmantă a ajuns în atenția autorităților buzoiene în urmă cu două săptămâni și a fost dezbătută în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Prefectul județului Buzău, Carmen Ichim, directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Buzău, Beatrice Neagu, și administratorul public al comunei Mărăcineni, Dumitru Constantin, au verificat ieri stadiul lucrărilor hidrotehnice din albia râului Câlnău, în punctul unde s-a produs eroziunea malului drept.

Pentru realizarea acestor lucrări provizorii, Direcția Apelor contribuie cu forța de muncă și utilaje, iar Primăria Mărăcineni pune la dispoziție combustibilul.

Executarea unor lucrări definitive în zonă presupune însă realizarea unui proiect dar și alocarea unor fonduri de la Ministerul Apelor. În acest context, prefectul Carmen Ichim a recomandat în urmă cu două săptămâni Direcției Apelor să facă toate demersurile către autoritățile centrale pentru lucrări de amploare care să stopeze eroziunea malului drept al râului Câlnău.

 

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>