Menu

O NOUĂ TRANȘĂ DE VACCINURI ANTIGRIPALE

Ministerul Sănătății a trimis la Buzău o nouă tranșă de vaccinuri antigripale. Este vorba despre 8.900 de doze care au ajuns deja în teritoriu. Aceasta este a două tranșă, după ce într-o primă etapă, în luna septembrie, Ministerul Sănătății a trimis la Buzău 900 de doze. Din totalul celor 8900 de vaccinuri, medicilor de familie din județ le vor fi distribuite câte 30 de doze. Acestea vor fi împărțite pacienților, în funcție de severitatea bolilor de care suferă și de necesitatea imunizării. Restul de vaccinuri vor fi distribuite în spitale pentru vaccinarea personalului medical, în centre de copii și cămine pentru bătrâni.

Direcția de Sănătate Publică Buzău a solicitat Ministerului Sănătății 35 de mii de doze de vaccin antigripal pentru acest an, însă județului i-au fost acceptate doar 26.900 de vaccinuri. Acestea vor ajunge în teritoriu în 4 tranșe, ultima urmând să fie trimisă la începutul lunii decembrie. Cei care beneficiază de vaccinare antigripală gratuită sunt bolnavii cronic, gravidele, bătrânii și copiii instituționalizați precum și personalul medical.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>