Menu

CRIZĂ DE MEDICI LA URGENȚE

Gărzi epuizante, medici puţini şi intervenţii din ce în ce mai multe, sunt printre principalele probleme care se confruntă medicii secțiilor de urgență din țară. Sute de posturi sunt libere în spitalele din România şi, deşi se organizează concurs an de an, nu există candidaţi, pentru că mulţi aleg să plece în străinătate. La Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău ar fi nevoie de 25 de medici, dar în prezent sunt doar 11.

Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Județean Buzău, una dintre cele mai solicitate secții, are promisiuni că pe viitor vor mai fi angajați încă 4 medici. Totuși, pentru a acoperi deficitul de urgentiști ar fi nevoie de o fidelizare a acestora.

Medicina de urgențe este o specialitate foarte solicitantă şi puțini medici se încumetă să o practice. Mai mult, deși salariile în sănătate au crescut foarte mult, exodul medicilor în străinătate nu a fost oprit.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>