Menu

DESCINDERI ÎN FORȚĂ LA BRACONIERI

Polițiștii din Buzău au reușit cea mare mare captură de arme și muniție folosite la braconaj, realizată în ultimii ani. Captura cuprinde zeci de arme și o cantitate importantă de muniție folosită la braconaj, pe fondurile de vânătoare din județul Buzău. În urma cercetărilor, polițiștii au descoperit că braconierii vânau ilegal pe fonduri de vânătoare, beneficiind în unele cazuri chiar de sprijinul paznicilor de vânătoare. Vizați sunt opt bărbaţi cu vârste cuprinse între 24 şi 61 de ani, bănuiți că deţin arme şi muniţii fără drept, ce ar fi fost introduse ilegal în ţară şi pe care le folosesc la braconaj. Pentru destructurarea rețelei de braconieri polițiștii din Buzău au realizat în ultima lună mai multe percheziții.

Prima descindere a avut loc în data de 3 octombrie, în comuna Gura Teghii, la locuinţa a doi bărbaţi de 48, respectiv 24 de ani, posesori de arme de vânătoare și bănuiți de braconaj.

Ulterior, în ziua de 21 octombrie, poliţiştii buzoieni au descins la alte 10 adrese din Mărăcineni, Verneşti, Gălbinaşi, Scorţoasa, Merei şi în municipiul Buzău. De această dată, vizaţi au fost patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 33 şi 61 de ani din Merei, Mărăcineni şi Buzău.

Din cercetările oamenilor legii a reieșit că armele şi muniţiile, puse în circulaţie către ceilalţi buzoieni și folosite la braconaj ar fi fost introdus ilegal în ţară de către un bărbat 45 de ani, din Mărăcineni. Bărbatul a fost reţinut de poliţişti, iar acum se află în arest pentru o perioadă de 30 de zile.

Un amănunt șocant este că unul dintre cei bănuiți de braconaj este chiar paznic de vânătoare.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, contrabandă calificată şi braconaj.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>