Menu

OBORUL, AFECTAT DE PESTĂ

Pesta porcină africană a închis comerțul cu animale în Oborul de la marginea municipiului Rm. Sărat. Ca urmare a focarelor de pestă confirmate anul acesta in judet, accesul cu animale în Obor este interzis pe o perioadă nedeterminată. Decizia a fost luată ca o modalitate de prevenţie.

În Oborul din Rm. Sărat se comercializează în continuare material lemnos dar si cereale. Din păcate, tot din cauza pestei porcine, vânzarea grânelor a scăzut simțitor în ultima perioadă.

Un nou focar de pestă porcină africană a fost confirmat, zilele acestea, în județul Buzău, într-o gospădărie din Cuculeasa, comuna Ziduri. Pesta porcină africană este o boală virală hemoragică febrilă extrem de contagioasă și foarte severă a porcilor domestici și mistreților, cauzată de un virus care se propagă foarte rapid în populația porcină prin contact direct sau indirect.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>