Menu

ZILELE  MEDICINEI

Comunicarea este esențială în stabilirea unei relații cât mai bune între medici și pacienți. Aceasta este doar una dintre concluziile conferintei ,, Zilele medicale ale Râmnicului” eveniment  desfășurat la sfârsitul săptămânii trecute. Medicii consideră că îmbunătăţirea comunicării dintre pacient și medic influenţează în mod direct un act medical de calitate, mulțumirea pacientului, dar şi reducerea numărului de cazuri de malpraxis.

Și psihologii sunt alături de  medici in lupta impotriva erorilor apărute in sistemul medical.

Medicii prezenți la conferința din Rm Sărat au prezentat mai multe teme stiintifice de actualitate. Una dintre ele, boala de reflux-gastroesofagian, este o afectiune destul de des intalnită in rândul pacientilor din România.

Tratamentul cancerului gastric a fost o alta tema prezentata de specialistii prezenti, zilele trecute, la Rm. Sărat. Medicii cred că problemele din chirurgia generală pot fi rezolvate daca se investeste in baza materiala si umana.

Și medicii din cadrul Spitalului Municipal Rm. Sărat, Bianca Bugeac, Silviu Savga, Adnan Al Aloul și reprezentanții Compartimetului de Ingrijiri Paliative au prezentat lucrări tematice în cadrul conferinței. În cadrul aceluiași eveniment, in unitatea medicală din Rm Sărat, s-a realizat o interventie chirurgicală în premieră, pe cât de complexă, pe atât de dificilă. Este vorba despre extirparea a două tumori maligne apărute la nivelul tubului digestiv al unui pacient în vârstă de 72 de ani.  Din echipa de medici au facut parte chirurgii Nicolae Bacalbașa și Nahedd Saba, dar și medici care activează in Spitalul din Rm Sărat: chirurgul Adnan Al Aloul, ginecologul Mihail Popescu și anestezistul Andrei Cemurtan.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>