Menu

PSIHOLOGII, ESENȚIALI ÎN SPITALE

Rolul psihologilor în spitale este esențial și nu doar pentru bolnavi, ci și pentru medici. O spun specialiștii care consideră că prezența psihologilor lângă pacienți este esențială în depășirea momentelor sensibile pe care bolnavul le poate avea pe parcursul diagnosticării. Din fericire, în ultimii ani, a disparut teama românilor față de psiholog.

Psihologul clinician are rolul de a evalua starea psihica a pacientului și de a-l ajuta atat inainte, cat si după o interventie chirurgicala.

Tot psihologul din spital poate interveni si atunci cand medicii sunt afectati de sindromul burnout, multe cadre medicale confruntându-se cu o starea de epuizare fizică și psihică produsă de stresul prelungit.

Specialistii sunt de părere ca o gandire pozitivă ajută organismul in lupta cu boala, iar intervenția psihologilor în consilierea pacienților este esențială, atât înainte, cât și după spitalizare.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>