Menu

PREGĂTIRI PE ULTIMA SUTĂ DE METRI

Pregătirile pentru alegerile prezidențiale sunt pe ultima sută de metri la Buzău. Se lucrează la foc continuu pentru sortarea buletinelor de vot şi a altor materiale necesare pentru fiecare secţie de votare. Pentru întreg judeţul au fost tipărite peste 420.000 de buletine de vot, care vor ajunge la cele 426 de secţii amenajate pentru alegerile prezidenţiale.

În această săptămâna, la sediul Prefecturii Buzău au avut loc două ședințe de instruire a preşedinţilor şi operatorilor de date de la birourile secţiilor de votare. Există și o noutate legislativă față de alegerile precedente.

Ca și la alegerile europarlamentare, și acum, în prag de alegeri prezidențiale, zeci de președinți de secții de votare și locțiitori ai acestora au cerut să fie înlocuiți, lucru care s-a și întâmplat. Cei mai mulți dintre aceștia au invocat motive de sănătate.

Pe listele electorale permanente din judeţul Buzău figurează peste 380.000 de cetăţeni. În mai, la Europarlamentare, au mers la urne aproape jumătate dintre buzoienii cu drept de vot.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>