Menu

ROMÂNII ÎȘI ALEG PREȘEDINTELE

Duminica romanii isi aleg din nou presedintele tarii. Sectiile de vot din tara vor fi deschise, pe 10 noiembrie, intre orele 7.00 si 21.00. In premiera, votul în diaspora se  desfăşoara, incepand de astazi  si pana duminica, inclusiv. Prima sectie de votare din strainatate a fost deschisa in Auckland, Noua Zeelanda. In cursa pentru prezidentiale s-au inscris 14 candidati, dintre care doi independenti, iar restul sustinuti de partide.

Odata ajuns in sectia de votare, alegatorul va prezenta  actul de identitate operatorului de calculator al secției de votare. După scanarea actului de identitate și validarea alegătorului, acesta se va deplasa înspre membrii biroului electoral. După semnarea pe lista electorală veți primi un buletin de vot si o stampila, cu care veti merge in cabina de vot pentru a va exprima optiunea. Aplicaţi ştampila cu menţiunea “VOTAT” pe patrulaterul care corespunde partidului sau candidatului independent dorit. Dupa introducerea buletinului in urna, restituiti stampila si primiti inapoi actul de identitate, pe care trebuie să fie aplicată ştampila cu menţiunea “VOTAT”  sau un timbru autocolant. Autoritatea Electorală Permanentă informează că numărul total al alegătorilor înscriși în listele electorale permanente este 18.217.156 de cetățeni.

In Romania vor fi deschise  18 748 de sectii de votare, iar in diaspora 835. În judeţul Buzău au fost tipărite peste 420.000 de buletine de vot, care vor ajunge la cele 426 de secţii amenajate pentru alegerile prezidenţiale.

Potrivit Autoritatii Electorale Permanente alegerile prezidenţiale de anul acesta  sunt cele mai scumpe de până acum.  150 de milioane de lei,  din care 50 de milioane sunt pentru procesul de votare din strainatate.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>