Menu

UN PET PENTRU UN FRUCT SAU O LEGUMĂ

Timp de zece zile, orice PET poate valora cât un fruct sau o legumă, în cadrul unui proiect ce vizează reducerea cantităţii de ambalaje din plastic. Este vorba despre proiectul „Plata cu pet-ul” derulat la Buzău începând de astăzi de către un important retailer, în parteneriat cu o societate comercială din domeniul reciclării și operatorul local de salubrizare. Inaugurarea proiectului a avut loc în această dimineață.

Primul beneficiar al programului a fost chiar primarul Buzăului Constantin Toma. Acesta a primit în schimbul pet-ului o bucată de… țelină.

În fiecare zi, clienții hypermarket-ului vor putea aduce maximum 20 de pet-uri pentru care vor primit tot atâtea fructe și legume.

Unii buzoieni au auzit la știri despre proiectul „Plata cu PET-ul”. O doamnă spune că fructele și legumele obținute le va dona unor familii sărmane.

În același supermarket a fost instalat un spațiu de depozitare pentru ulei de gătit ars. La un pet de 3 litri de ulei ars, clientul primește un litru de ulei de gătit. Totodată, cetăţenii care vor beneficia de acţiunea “Plata cu PET-ul” vor primi instrucţiuni privind utilizarea sacului galben destinat deşeurilor reciclabile.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>