Menu

P.S.D. CÂȘTIGĂ ÎN JUDEȚ, P.N.L. ÎN MUNICIPIUL BUZĂU

Partidul Social Democrat a câștigat alegerile prezidențiale în județul Buzău. Rezultatele provizorii  de la Biroul Electoral Județean arată că în județul Buzău, Viorica Dăncilă a obținut cele mai multe voturi, 34,61 la sută, urmată de Klaus Iohannis, cu 29,67 de procente. Pe locul trei în județul Buzău se situează Mircea Diaconu, cu 13,42 la sută,  iar pe a patra poziție se situează Dan Barna, cu doar 9.76 la sută.

De remarcat că, deși a câștigat județul, PSD a pierdut, pentru a doua oară consecutiv, lupta în municipiul Buzău, unde alegătorii au votat în masă pentru Klaus Iohannis. Astfel, candidatul propus de PNL a obținut 29,66 % din voturile buzoienilor, în timă ce Viorica Dăncilă a fost votată de 25,20% din numărul cetățenior din municipiu prezenți la votul de ieri. Dan Barna, candidatul USR-Plus, a obținut 14,57 % din voturi, Theodor Paleologu, candidatul PMP, a reușit un scor de 6,31%, în timp ce Mircea Diaconu a fost votat doar de 4,72 la sută din numărul votanților.

Rezultatele nu sunt finale însă nu pot suferi modificări importante, deoarece este vorba despre centralizarea a aproape sută la sută din numărul de voturi valabil exprimate.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>