Menu

TÂRGURI ÎNCHISE DIN CAUZA PESTEI

Veste proastă pentru buzoienii care obișnuiau să cumpere porci de Crăciun din târgurile de animale. Autoritățile au hotărât, în ședința Comitetului Local pentru Combatere a Bolilor, ca toate târgurile de animale din județ să rămână închise până la sfârșitul anului. Asta, chiar dacă numai șase focare de pestă porcină sunt încă active la nivelul judeţului Buzău, după ce alte 60 de focare au fost declarate stinse. Cele şase focare active de pestă sunt în  comunele Cochirleanca, Luciu, Cilibia şi Ziduri.

Spre deosebire de alte județe din țară, în Buzău, nu au fost luate măsuri de sacrificare preventivă în masă a porcilor, în ciuda presiunilor făcute atât de Ministerul Agriculturii, cât şi de Ministerul de Interne.

Din păcate, în cazul porcilor mistreți infectați cu virsul pestei porcine, situația este în continuare îngrijorătoare.

Cele mai multe cazurir de porci mistreți infectați cu virsul pestei porcine s-au înregistrat în fonduri de vânătoare din nordul județului, care aparțin Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Buzău.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>