Menu

ATENTIE LA BLACK FRIDAY!

In Romania s-a dat startul celor mai mari reduceri din an, Black Friday fiind cel mai aşteptat eveniment de cumpărături. Bătălia cea mare se dă în mediul online, iar din cauza numarului mare de clienti, multe dintre site-urile cu oferte importante au inregistrat probleme in accesarea acestora sau in plasarea unei comenzi.

Indiferent de unde alegeti sa profitati astazi de reduceri, trebuie sa aveti mare grija! Autoritatea Nationala a Protectiei Consumatorilor recomanda romanilor sa se informeze cat mai bine asupra produselor pe care intentioneaza sa le achizitioneze, sa fie extrem de vigilenti si sa acorde maxima atentie tuturor detaliilor.

Astfel, orice comerciant care anunta o reducere de pret trebuie sa o raporteze la pretul de referinta practicat in acelasi spatiu de vanzare pentru produse identice. Pretul de referinta reprezinta cel mai scazut pret practicat in acelasi spatiu de vanzare in perioada ultimelor 30 de zile, inainte de data aplicarii pretului redus.

Un alt aspect de care trebuie sa tinem cont este cel legat de cum ajunge la noi produsul comandat online. Daca acesta ajunge  deteriorat sau distrus vanzatorul este cel care suporta pierderea. Poti solicita in acest caz un nou produs sau poti renunta la contract.
Prin urmare, ai dreptul de a verifica, la momentul primirii coletului, daca produsul din interior este in cea mai buna stare, astfel incat ulterior sa nu existe probleme, chiar daca exista unii comercianti care nu permit acest lucru.
Consumatorul trebuie sa stie ca, din momentul in care a primit un produs comandat pe internet, are dreptul de a denunta contractual si 14 zile pentru a-l returna, daca nu este multumit de el, fara sa invoce vreun motiv.
In cazul returnarii produsului, consumatorul isi poate primi suma de la comerciant in termen de 14 zile de la primirea produsului.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>