Menu

BUGET MAJORAT PENTRU REABILITAREA “URGENȚELOR”

Lucrările de modernizare a Unității de Primire Urgențe a Spitalului Județean Buzău bat pasul pe loc și devin tot mai costisitoare. Deși contractul de finanțare cu bani europeni pentru realizarea investiției a fost semnat încă din 11 iulie, lucrările de reabilitare nu vor începe prea curând. La ultima licitație lansată de Consiliul Județean Buzău, nu s-a arătat interesată nicio firmă de construcții. Asta, doarece valoarea inițială a proiectului, 16,5 milioane de lei, era considerată prea mică de constructori.

Devizul general inițial al lucrării s-a făcut raportat la standardele de cost aprobate la nivelul anului 2010, care erau valabile și la momentul întocmirii studiului de fezabilitate. După finalizarea proiectului, standardele de cost au fost eliminate printr-o hotărâre de guvern aprobată în 2018 și a fost nevoie de o actualizare a proiectului, printr-un proiect adoptat de Consiliul Județean. Valoarea totală a proiectului a crescut astfel de la aproape 16,5 milioane de lei, la  22,73 de milioane de lei, diferența urmând să fie alocată din bugetul Consiliului Județean. Din fonduri europene, proiectul beneficiază o finanțare de doar 6,8 milioane de lei.

Extinderea secției presupune construirea unui alt corp de clădire, subsol şi parter, paralel cu actualul imobil cu care va comunica printr-un culoar de legătură şi care va extinde suprafaţa totală a Unităţii de Primiri Urgenţe la peste 1000 de metri pătraţi la parter şi aproape 1000 de metri pătraţi la subsol, unde va fi amenajată şi o parcare de 800 de metri pătraţi.

Durata de implementare a proiectului este de 3 ani și cinci luni. În momentul începerii lucrărilor de reabilitare, Unitatea de Primiri Urgenţe va rămâne funcţională din punct de vedere medical, pentru că se va lucra în paralel, prin amenajarea de module şi compartimentări astfel încât pacienţii să nu aibă de suferit.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>