Menu

FEBRA TEZELOR

Elevii de gimnaziu și liceu au intrat in febra tezelor. Până pe 29 noiembrie, ei vor susține tezele din primul trimestru al anului școlar, urmând ca până pe 22 mai să le susțină și pe cele din semestrul următor. Excepție vor face elevii de clasa a opta, care, în semestrul al doilea, vor susține tezele până la data de 15 mai  și elevii din clasele terminale de liceu, care susțin tezele în semestrul următor până pe 8 mai. Pentru rezultate cât mai bune la teze, elevii trebuie incurajati atat de profesori, cat si de parinti.

Ministerului Educației i-a sfătuit pe profesori ca aceste evaluări sa fie prietenoase si sa-i ajute pe  elevi sa-si gestioneze corect emotiilor.

Dascălii consideră ca elevii vin cu drag la scoala doar daca scoala este prietenoasa.

Aceiași profesori cred că părinţii trebuie sa-i sa-i ajute sa se concentreze pe momentul sustinerii examenelor, nu pe notele obtinute. O presiune prea mare nu motivează copilul să învețe mai mult și mai bine. Sentimentul de a nu se ridica la înălțimea așteptărilor poate duce la un nivel de stres exagerat.

Data la care fiecare clasă va susține tezele este stabilită de fiecare profesor în parte, ținându-se cont, însă, de termenele limită stabilite de Ministerul Educației Naționale.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>