Menu

Social
NOI CAZURI

Noi cazuri de hepatita A au fost diagnosticate de medici in localitatea buzoiana Ramnicelu. De la finele anului trecut de cand a izbucnit focarul de hepatita si pana acum in Ramnicelu au fost confirmate serologic 28 de cazuri. Alte doua cazuri izolate au fost descoperite in localitatea Smeeni, tot in judetul Buzau.

In numai cateva luni, testele de laborator au confirmat prezenta hepatitei A la 28 de copii din comuna buzoiana Ramnicelu. Ingrijorator este faptul ca este vorba despre copii care nu frecventeaza scoala. Alte doua cazuri izolate de hepatita A au fost descoperite in localitatea Smeeni tot in judetul Buzau.  Hepatita A, numita si „boala mainilor murdare”, izbucneste frecevent din cauza mizeriei dar si a lipsei apei potabile.

Autoritatile sanitare au inceput o campanie de vaccinare a elevilor si prescolarilor care nu au contactat virusul. Pana acum, au fost vaccinati 130 elevi si prescolari care locuiesc in zona focarului de la Ramnicelu.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>