Menu

„MINIMENTA”, VEDETĂ ÎN GHIVECI ȘI FARFURIE

O plantă ce poate fi cultivată în ghivece, în casă sau pe balcon, pentru a împrospăta aerul, poate fi folosită inspirat și la diferite preparate culinare sau la ceaiuri. Este vorba despre  „minimenta”, o plantă foarte frumoasă pe care specialiștii Stațiunii de Cercetare și Dezvoltare Legumicolă din Buzău o pregătesc pentru se adapta la clima din țara noastră.

Planta pe care cercetătorii buzoieni o numesc „minimentă” este înrudită cu izma, menta cunoscută de noi, dar cu frunze mult mai mici, care formează un strat dens în jurul ghivecelor.

„Minimenta”, pe care specialiştii staţiunii de cercetare din Buzău o studiază de mai bine de trei ani, poate fi cultivată intensiv ca microplantă şi utilizată la diverse preparate culinare, în special proaspătă.

Cele mai multe dintre plantele aromatice și decorative sunt rezistente la temperaturi extreme. Ele pot fi cultivate deopotrivă în ghivece, jardiniere sau în grădini.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>