Menu

PREGĂTIRI PE ULTIMA SUTĂ DE METRI

Pregătirile pentru turul 2 al alegerilor prezidențiale sunt pe ultima sută de metri la Buzău. Cele 420.316 buletine de vot repartizate judeţului Buzău pentru scrutinul de duminică au ajuns în depozitul special amenajat la sediul Prefecturii. Pe parcursul zilei de joi, a fost finalizată operaţiunea de pregătire şi sigilare a sacilor cu buletine de vot, ştampile şi alte materiale necesare pe durata procesului electoral care vor fi distribuite sâmbătă către primarii unităţilor administrativ-teritoriale din judeţ.

În județul Buzău, la alegerile de duminică vor fi deschise 426 de secții de vot. Sunt aşteptaţi la urne 381.957 de cetăţeni cu vârsta peste 18 ani.

În primul tur de alegeri pentru desemnarea preşedintelui României, programat duminică, 10 noiembrie şi-au exprimat opţiunea la urne 183.217 votanţi dintre cei 382.091 buzoieni cu drept de vot. Prezenţa la vot a fost cu puţin peste media naţională din 2019 şi cu circa 5 procente sub cea din 2014.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>