Menu

IOHANNIS, UN NOU MANDAT LA PALATUL COTROCENI

Klaus Iohannis a castigat un nou mandat de presedinte al Romaniei. Autoritatea Electorala Permanenta a centralizat voturile din toate cele 18.748 de secții din România, dar și voturile românilor din strainatate, acolo unde Klaus Iohannis a obtinut o majoritate zdrobitoare, cu peste 90 la suta dintre voturi. Rezultatele arata ca actualul presedinte, Klaus Iohannis a obținut 66.05% din voturi, în timp ce Viorica Dăncilă a obținut 33.95%.

Aseara, imediat dupa anuntarea rezultatelor exit-poll, Klaus Iohannis le-a multumit tuturor romanilor, atat celor care au votat, cat si celor care nu au votat.

Castigatorul alegerilor,  Klaus Iohannis a facut si o prima promisiune, aceea ca va fi presedintele tuturor romanilor.

De cealaltă parte, într-un discurs scurt, Viorica Dăncilă le-a mulțumit celor care au votat „cu inima” și a ținut să sublinieze că PSD a recâștigat voturile pierdute la europarlamentare. In turul doi, Viorica Dancila a castigat in numai 5 judete: Teleorman, Olt, Giurgiu, Mehedinți și Gorj.

Viorica Dăncilă și Partidul Social Democrat nu numai ca au pierdut alegerile prezidentiale, dar și 5 judete, considerate fieful social democratilor locali: Dolj, Buzau, Dambovita, Botosani si Ialomita.

Intrebată dacă se așteaptă să fie înlăturată de la șefia PSD, dupa rezultatele slabe obtinute, liderul PSD a adăugat că, în cazul în care social-democrații vor schimbarea ei de la conducerea formațiunii, atunci trebuie să fie organizat un Congres.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>