Menu

EDUCAȚIA ȘI DREPTURILE COPILULUI

O nouă lege a educației este anunțată de senatorii social-democrati. Comisia pentru învăţământ din Senat a organizat, zilele acestea, o dezbatere la care au participat sindicatele din Educație, iar scopul final al întâlnirii va fi concretizat într-un pachet de legi care să prevada cat mai multe schimbari pe care sistemul de educatie le asteapta.

Un alt subiect care a fost dezbatut in aceasta perioada il reprezinta drepturile copilului. Senatorul PSD a participat la Conferintă Naționala ,,Conventia ONU cu privire la drepturile copilului – o Magna Carta a demnitatii umane”, eveniment organizat de Comisia de Afaceri Europene, la care au fost invitati reprezentantii tuturor institutiilor de protectie a copilului, pentru a sarbatori 30 de ani de cand a fost adoptată Conventia asupra Drepturilor Copilului.

Senatorul social-democrat Liliana Sbîrnea a participat, recent, si la un eveniment organizat de Colegiul Psihologilor Buzău la care s-au prezentat atat specialisti din judetul nostru, cat si psihologi din judetele vecine. Subiectul dezbatut l-a reprezentat bullying-ul în unitățile școlare. Legea care interzice bullying-ul în şcoli a intrat de curand in vigoare si, potrivit prevederilor, este interzis orice comportament care constă în violenţă psihologică. In perioada urmatoare, cadre didactice universitare voluntare si-au propus sa dezbata fenomenul in unitatile scolare, iar profesorii vor fi instruiţi astfel încât să recunoască acest fenomen şi să ia măsurile potrivite.

Potrivit legii, bullying-ul sau violenţa psihologică poate fi definit ca acţiunea sau seria de acţiuni fizice, verbale şi cibernetice, într-un context social dificil de evitat, săvârşite cu intenţie, care implică un dezechilibru de putere și au drept consecinţă atingerea demnităţii ori crearea unei atmosfere de intimidare, comportamente ce se desfăşoară în unităţile de învăţământ şi în toate spaţiile destinate educaţiei şi formării profesionale.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>