Menu

FACILITĂȚI PENTRU CONTRIBUABILI

Până la jumătatea lunii decembrie, contribuabilii din Rm. Sărat cu datorii bugetare restante la finele anului trecut au șansa să le plătească și să scape de dobânzi și penalități. Acest lucru este posibil in urma unei ordonante adoptate in luna august a acestui an. În cazul unităților administrativ-teritoriale, facilitățile se acordă doar dacă consiliul local stabilește, prin hotărâre, aplicarea acestora, precum și procedura aplicabilă. Consilierii locali din Rm. Sărat au aprobat, zilele trecute, in cadrul sedintei de lucru ordinare, proiectul de hotărâre privind instituirea unor facilitati fiscale si aprobarea procedurii de anulare a creantelor accesorii aferente obligatiilor bugetare principale restante la data de 31 decembrie 2018 inclusiv, datorate bugetului local de catre contribuabilii de pe raza municipiului.

Procedura fiscala se aplică până pe 15 decembrie, iar scopul promovării acestei hotărâri este determinat de stimularea contribuabililor de a-și plăti obligațiile fiscale și evitarea deschiderii procedurii insolvenței, dar și maximizarea încasărilor bugetare și diminuarea arieratelor. Una dintre conditiile scutirii de la plata majorărilor de întârziere o reprezinta achitarea intregului debitul restant aflat in sold la data de 31 decembrie 2018, dar si plata soldului curent si a accesoriilor. Potrivit conducerii Serviciului Taxe și Impozite Locale, prevederea ar putea fi valabila pentru aproximativ 5000 de ramniceni care inregistreaza in prezent datorii la bugetul local.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>