Menu

MUZEUL PE ROȚI, PRIMA IEȘIRE ÎN JUDEȚ

Mii de copii din județul Buzău n-au vizitat niciodată un muzeu, din cauza problemelor financiare, dar și a distanței prea mari față de municipiul Buzău. Este și motivul pentru care Muzeul Județean de Istorie Buzău a decis să transforme un microbuz de transport persoane, cedat de Centrul de cultură și artă, într-un muzeu mobil. Pentru a-şi putea îndeplini misiunea de promovare a patrimoniului deţinut de Muzeul Judeţean Buzău, microbuzul a suferit unele modificări la interior.

Deși a fost inaugurat pe 1 Decembrie, prima ieșire în județ a muzeului pe roți a avut loc astăzi. Elevii și profesorii școlii din localitatea Mărunțișu, oraș Pătârlagele, au fost primii vizitatori ai ineditului muzeu.

Autoritățile iau în calcul ca și celelalte instituții de cultură din subordinea Consiliului Județan Buzău să beneficieze de un mijloc mobil de promovare printre copiii din mediul rural.

Muzeul pe roţi se va deplasa în judeţ conform unui itinerar prestabilit împreună cu Inspectoratul Județean Şcolar, dar şi la solicitarea unor primării orășenești și comunale.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>