Menu

FINANȚARE PENTRU PENITENCIARUL DE LA UNGURIU

Viitorul penitenciar de la Unguriu va fi construit cu bani împrumutați. Ministerul Finanţelor a elaborat un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru un credit de 177 milioane de euro de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, bani cu care vrea să construiască două penitenciare, unul fiind în judetul Buzău.
În vederea construirii penitenciarului de la Unguriu, terenul pe care au funcţionat trei unităţi militare a trecut din administrarea Ministerului Apărării în cea a Ministerului Justiţiei, printr-o hotărâre de Guvern adoptată în noiembrie 2018. Noua închisoare din comuna buzoiană va fi cea mai modernă din ţară și va respecta toate cerinţele Curţii Europene a Drepturilor Omului. De asemenea, penitenciarul va fi o investiție extrem de importantă pentru comunitatea din Urnguriu.

Închisoarea de la Unguriu va avea regim semideschis și va avea o capacitate de 900 locuri de detenţie.

Patrimoniul celor trei foste unitati militare de la Unguriu, desfiinţate de Ministerul Apărării în urmă cu aproape 20 de ani, cuprinde circa 15 hectare de teren şi nu mai puţin de 17 clădiri.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>