Menu

SĂRBĂTOAREA HRAMULUI

Zi de mare sărbătoare, astăzi, la parohia „Sfântul Nicolae“ din Rm. Sărat cu ocazia hramului bisericii. Duhul sărbătorii a chemat la Biserica o mulţime de credincioşi care s-au rugat la cel care a rămas în istorie drept ,,Facatorul de minuni” si ocrotitorul copiilor.

Credinciosii au participat la slujba Sfintei Liturghii și s-au rugat la Sfântul Nicolae pentru iertarea păcatelor, sanatate și pace.

Sfântul Nicolae a avut încă din timpul tinereții o chemare spre viața duhovnicească. Rămas fără părinţi, Sfântul Nicolae a folosit averea rămasă de acestia pentru a-i ajuta pe cei săraci şi pentru a ridica o biserică. Sfântul era cunoscut pentru darurile anonime pe care le făcea celor săraci și este considerat ocrotitorul copiilor, în special al celor săraci, dar şi al marinarilor, al brutarilor, al fetelor nemăritate şi al celor acuzaţi pe nedrept.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>