Menu

PREGĂTIȚI DE IARNĂ

Prima ninsoare nu ar trebui să reprezinte o problemă la Buzău. Este concluzia unor controale efectuate în teren, în ultimele  zece zile, de către reprezentanții Prefecturii Buzău, la firmele de deszăpezire contractate de autoritățile locale și de Compania Națională de Autostrăzi și Infrastructiră Rutieră. Autoritățile spun că pe hârtie totul pare pus la punct, de la utilaje, până la material antiderapant.

Potrivit raportului prezentat Comitetului pentru Situații de Urgență, toate utilajele de deszăpezire verificate de autoritățile buzoiene erau în stare de funcționare. Și stocul de material antiderapant ar fi suficient.

Din păcate, nu tot județul este deocamdată ferit de înzăpeziri în caz de ninsori puternice. Pentru zona Râmnicu Sărat, una critică în perioada iernii, Consiliul Județean Buzău nu a încheiat până acum contract cu o firmă care să fie pregătită să intervină în caz de viscol și ninsori. Și asta pentru că nici o societate nu s-a arătat interesată să câștige contractual. Consiliul Județean a fost nevoit să recurgă la o procedură de negociere direct și este o chestiune de zile până când va semna contract cu o firmă care să asigure deszăpezirea și în această zonă a judetului.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>