Menu

VOUCHERE DE VACANTA SI IN 2020

Vesti bune pentru bugetari! Acestia isi vor putea plati vacantele cu vouchere si anul viitor. Premierul Ludovic Orban a anunțat că voucherele de vacanță acordate angajaților din sectorul bugetar vor fi menținute în bugetul pentru 2020 la același nivel ca în acest an.

De altfel, fostul Guvern Dăncilă stabilise încă de la finalul anului 2018, prin ordonanță de urgență, ca in 2020 valoarea voucherelor de vacanță pentru bugetari sa fie tot 1.450 de lei de persoană. Premierul Ludovic Orban a precizat că voucherele de vacanță au stimulat numai turismul din intern și că obiectivul Guvernului este stimularea agențiilor de turism pentru atragerea de turiști străini.

Salariații la stat primesc anual vouchere de vacanță pe care le pot folosi pentru a cumpăra pachete turistice doar pe teritoriul Romaniei. Aceste tichete se pot folosi doar de către titulari, utilizarea de către alte persoane fiind sancționată prin amendă.

Guvernul Orban intentioneaza sa introduca noi tichete de vacanță care vor putea fi folosite doar într-un anumit interval, acestea având o valoare mult mai ridicată decât a celor oferite pentru sezon. Astfel, voucherele de sezon au o valoare de 1.450 lei în timp ce voucherele pentru extrasezon,  exclusiv pentru perioadele aprilie-mai și octombrie-noiembrie, vor avea  o valoare de 2.080 de lei.

Bugetarii pot opta pentru un singur tip de tichet de vacanță iar companiile care vor accepta vouchere extra-sezon vor fi amendate dur.

Angajatii din sistemul public vor fi obligați să declare ce fel de tichete de vacanță doresc până la data de 1 noiembrie al fiecărui an.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>