Menu

MITING PENTRU VÎNĂTORU

Miting de amploare, ieri, în centrul municipiului Buzău, împotriva actualului Guvern. Aproximativ 1000 de persoane, în majoritate, membri și simatizanți PSD, s-au strâns, în Piața Dacia, la inițiativa primarul Constantin Toma. Atât edilul, cât și cei care au vorbit la microfon, veniți din toate colțurile țării, au criticat decizia actualului Executiv de a-i smulge academicianului Costel Vînătoru proiectul la care a muncit în ultimii ani: Banca de gene pentru legumicultură de la Buzău.

Apelurile de susținere a cercetătorului au fost lansate de pe scena și cu instalațiile de sonorizare care fuseseră montate pentru „Târgul de Crăciun” din Piața Dacia. De altfel, participanții la adunarea publică au fost nevoiți să se strecoare printre figurinele și căsuțele cu bunătăți din târgul sezonier.

În partea a doua a manifestației, participanții au plecat într-un marș pe bulevardele Buzăului, către sediul Băncii de Gene, din Parcul Crâng.

Costel Vînătoru a evitat să participe la protest, pentru a nu lăsa locul unor interpretări. El descrie proiectul de înființare a Băncii de Gene pentru legumicultură ca fiind unul pur științific, ce nu trebuia amestecat în răfuielile politicienilor. Vînătoru a fost destituit vineri de la conducerea Băncii de resurse genetice vegetale, unitate aflată în curs de organizare, și înlocuit cu directorul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, Adrian Chesnoiu.

Sediul băncii de gene se află în Parcul Crâng din Buzău. O estimare iniţială a investiţiei arată că înfiinţarea acestei instituții ar putea costa în jur de 65 de milioane de euro. Costel Vînătoru lucrează de peste 30 de ani în horticultură, în cadrul Stațiunii de cercetare pentru legumicultură Buzău. El este ”părintele” mai multor soiuri noi de legume obţinute prin lucrări de ameliorare și aclimatizare.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>