Menu

GEST ȘOCANT

Șoc, printre cunoscuții unui tânăr de 18 ani, din Buzău. Vasile Burtea  a fost găsit, ieri, mort pe fundul lacului din Parcul Marghiloman, într-o zonă în care apa are un metru și jumătate. Dacă inițial s-a vehiculat varianta unei crime, examinarea cadavrului a infirmat această supoziție: trupul nu prezenta urme de violență, fiind însă într-o stare avansată de descompunere. Se pare că trupul tânărului s-ar fi aflat în apă de cel puțin două zile.

Vasile era un tânăr sociabil și avea o mulțime de prieteni. În copilărie fusese dat în plasament unei familii din Nehoiu, iar după absolvirea clasei a opta și admiterea la liceu fusese mutat într-o locuință de tip rezidențial a Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului din cartierul Dorobanți.

În luna iunie Vasile împlinise 18 ani, iar, o lună mai târziu, a solicitat încetarea măsurii de protecție special. Pe 12 septembrie 2019, instanța a dispus încetarea măsurii și băiatul a fost nevoit să părăsească apartamentul Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului din Buzău. El a fost primit să locuiască în casa unui prieten, dar a fost dat afară de aici.

Prietenii nu au mai dat de Vasile de pe data de 20 noiembrie, atunci când urma să aibă loc o reuniune cu foștii colegi. Tânărul ar fi fost foarte abătut, lucru care i-a îngrijorat pe toți prietenii lui.

Cadavrul a fost transportat la Serviciul Medico-Legal în vederea efectuării necropsiei.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>