Menu

AMINTIRI DIN COMUNISM

La 30 de ani de la Revoluţie, o locuinţă din perioada comunistă, așa cum era ea în preajma Crăciunului, a fost reconstituită la Muzeul Judeţean de Istorie Buzău. În locuința de acum trei decenii pot fi admirate obiecte reprezentative de mobilier și de uz casnic, ținute vestimentare, un televizor alb-negru, un aparat de radio Gloria, un frigider Fram, dar și un magnetofon, la mare căutate în acele vremuri.

Vernisajul expoziției „Decembrie 1989: între Revoluţie şi Crăciun” a avut loc ieri, în prezența a zeci de buzoieni, de toate vârstele. Expoziția este organizată cu sprijinul Muzeului de Istorie și Artă Zalău, care a constribuit cu o parte dintre obiectele ce poartă amprenta ultimilor ani ai Regimului Ceaușescu.

Pe parcursul a opt ani, Muzeul Judeţean Buzău şi-a îmbogăţit patrimoniul, din donații private, cu aproape 4000 de bunuri, care reflectă viaţa privată cotidiană în timpul regimului comunist.

Dacă pentru cei mai în vârstă dintre vizitatori, expoziția a stârnit nostalgii, tinerei generaţii îi stârnește curiozitatea, dar îi oferă și ocazia de a face o comparație între condițiile actuale de viață și cele al părinților sau bunicilor lor.

Expoziţia  „Decembrie 1989: între Revoluţie şi Crăciun”, care poate fi vizitată până la primăvară, conţine fotografii şi materiale video, care redau efervescenţa socială din municipiul Buzău în acele zile fierbinți ale sfârșitului de an 1989.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>