Menu

CRĂCIUNUL, SĂRBĂTOAREA BUCURIEI

Crăciunul este una dintre cele mai mari sărbători ale creştinătăţii, este sărbătoarea bucuriei și a darurilor, un prilej pentru fiecare de a se reuni în familie, alături de bradul împodobit sub care copiii, dar şi cei mari, se bucură de darurile Moşului. Naşterea Domnului este sărbătoarea care se întemeiază pe relatarea biblică făcută de evangheliştii Matei şi Luca. În urmă cu peste 2000 de ani, Fecioara Maria şi logodnicul său, Iosif, au mers de la Nazareth la Betleem pentru a se înscrie la recensământul comandat de împăratul roman August. Maria era însărcinată în urma apariţiei miraculoase a îngerului Gavril, care i-a vestit că îl va naşte pe Mesia. La Betleem, cei doi s-au adapostit într-o grotă, folosită ca adăpost pentru animale. Acolo, Maria l-a născut pe Iisus Hristos, Mântuitorul  lumii. Trei înţelepţi au venit din Orient, călăuziţi de o stea până în locul unde s-a născut Hristos şi i-au adus pruncului daruri, recunoscând că s-a născut un Împărat. Creștinii stiu ca bucuria Crăciunului este însăși întruparea Fiului lui Dumnezeu.

În Postul Crăciunului, credincioși de toate vârstele merg la Biserica  pentru a se spovedi și împărtăși cu Sfintele Taine.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>