Menu

REINSTALAT DIRECTOR AL BĂNCII DE GENE

Cercetătorul buzoian Costel Vânătoru va fi reinstalat în funcţia de director al Băncii naţionale de gene! Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a luat această decizie după mai multe runde de discuţii în Parlament, dar şi cu ocazia vizitei pe care a făcut-recent la Buzău. Decizia privind repunerea cercetătorului Costel Vânătoru în funcția de director al Băncii de gene a fost primită cu mare bucurie de primarul municipiului Buzău, Constantin Toma.

Costel Vânătoru fusese demis din funcţia de director al Băncii de resurse vegetale pentru legumicultură, floricultură, plante medicinale şi aromatice în noaptea de 12 spre 13 decembrie. Această decizie a provocat nu doar indignarea unei părţi a clasei politice locale, ci şi pe cea a buzoienilor de rând. Peste 800 de persoane au participat duminică, 15 decembrie, la chemarea primarului Constantin Toma, la un miting şi un marş de protest prin care şi-au arătat susţinerea pentru cercetătorul Costel Vânătoru.

Sediul băncii de gene se află în Parcul Crâng din Buzău. O estimare iniţială a investiţiei arată că înfiinţarea acestei instituții ar putea costa în jur de 65 de milioane de euro. Costel Vînătoru lucrează de peste 30 de ani în horticultură, în cadrul Stațiunii de cercetare pentru legumicultură Buzău. El este ”părintele” mai multor soiuri noi de legume obţinute prin lucrări de ameliorare și aclimatizare.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>