Menu

UN BUST PENTRU ISTORIE

Un bust al fostului primar al Râmnicului, Vasile Cristoforeanu, va fi instalat în fața școlii care poartă numele acetuia. Scoala Gimnaziala ,,Vasile Cristoforeanu” din Rm. Sarat va marca, anul viitor, 125 de ani de la infiintare, nu doar printr-un moment festiv, ci și prin cateva investitii importante pentru unitatea de învățământ, dar și prin amplasarea unui bust al fostului primar al Ramnicului si ctitor al scolii. La ședința lunii decembrie, Consiliul Local Municipal Rm. Sărat a aprobat un contract de sponsorizare cu o firmă privată care va realiza bustul lui Vasile Cristoforeanu.

Și consilierii PNL consideră că ampalsarea in fata scolii a bustului lui Vasile Cristoforeanu, fost magistrat, ziarist si primar al Ramnicului, este un moment important pentru istoria orașului.

In prezent, in fata Școlii este amplasat bustul lui Gheorghe Munteanu Murgoci, fost geologmineralog și pedolog roman. Autoritățile locale vor reloca bustul primului docent universitar în mineralogie din România, pentru a permite amplasarea bustul lui Vasile Cristoforeanu.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>