Menu

DESTINATII PENTRU SARBATORILE DE IARNA

Cei mai mulţi dintre români au ales să petreacă anul acesta de Crăciun în stil tradiţional. Fie acasa, in familie, fie in statiuni din tara, cele mai cautate destinatii autohtone fiind  cele din Bucovina, Maramureș, Băile Felix și Valea Prahovei.

Cand vine vorba de Revelion insa, românii merg la schi în Austria sau Serbia,  si mai nou,  la plajă în Egipt, Sri Lanka şi Thailanda. Operatorii din turism spun ca anul acesta pachetele de sarbatori sunt in medie cu 30 % mai scumpe.

Din totalul pachetelor vândute pentru sărbătorile de iarnă, cele mai multe, aproximativ 60% din total au fost pentru Revelion. Pentru destinațiile externe, prețul mediu al unui pachet a fost de circa 1.000 de euro de persoană în perioada Crăciunului și 1.400 euro pentru Revelion, iar pentru cele interne – 1.500 de lei pentru sărbătorile de Crăciun și 2.500 lei pentru Revelion.

În acest an, cea mai scumpă vacanță pentru Revelion vândută de o agentie de turism din România a fost pentru trei adulți și trei copii, care pentru două camere în Maldive și bilete de avion au plătit aproape 40.000 de euro.

Pe de altă parte, cea mai scumpă vacanță de Craciun, dar care acoperă și Revelionul, vândută într-o agenție din România este în Australia, pentru o persoană, în valoare de 10.000 de euro.

Cel mai scump Revelion vândut pentru o destinație din România a fost de 2000 de euro. Este vorba despre un apartament la un hotel din Poiana Brașov închiriat de un cuplu pentru cinci nopți, cu mic dejun și cină.

In ultimii ani, romanii au ales de sarbatori si excursiile pentru ‘copii şi părinţi’ în parcurile de distracţie din Europa: Disneyland Paris – Franţa, Gardaland-Italia sau  Europa Park  din Germania.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>