Menu

VIEȚI SALVATE, ÎN PRAG DE CRĂCIUN

O nouă prelevare de organe la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Buzău. Este vorba despre un donator de 62 de ani, care a intrat în moarte cerebrală luni seară. Familia bărbatului a acceptat ca ficatul, rinichii și cornea acestuia să fie donate altor pacienți, salvându-le astfel, viața în prag de Crăciun. Echipa de medici acreditați pentru prelevare de organe a venit de la Iași și a intrat în sală, marți seară, alături de medicii buzoieni.

Organele care vor salva viețile altor pacienți provin de la un buzoian, internat duminică seară la Spitalul Județean, în urma unui accident vascular cerebral hemoragic. În urma prelevării de organe de la Buzău, un bărbat de 52 de ani din Piatra Neamț a primit, în prima zi de Crăciun, rinchii de care avea nevoie pentru a supraviețui. Transplanul renal s-a realizat la Iași, la Spitalul CI Parhon, iar operația de transplant a durat 9 ore, fiind prima efectuată în capitala Moldovei în care un pacient primește doi rinchi de la un donator din Buzău aflat în moarte cerebrală. Beneficiarul făcea dializă de cinci ani, după ce, în urmă cu 14 ani, a fost diagnosticat cu o boală imunologică.

Spitalul Județean de Urgență Buzău este un membru activ în cadrul Programului Național de Transplant alături de alte spitale din România acreditate pentru activitatea de recoltare de organe de la pacienții aflați în moarte cerebrală.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>